10 C
Скопје

Tag : конкурс

Културен печат

Агенција за филм: Објавени се резултатите од конкурсите за поддршка на филмски и фестивалски проекти

Тони Димков
Резултатите од конкурсот на Агенцијата за филм за поддршка на филмски проекти објавен во август минатата година, кој беше пролонгиран поради тоа што Агенцијата немаше...
Културен печат

Агенцијата за филм ги објави „Факти и бројки“ за 2020 и проектите што ќе бидат поддржани во 2021 година

Тони Димков
Агенцијата за филм на РСМ во насока на транспарентност на средствата реализирани од годишниот буџет, почнувајќи од 2019 година ја издава публикацијата наречена „Факти и...
Културен печат

Антево слово: Првонаградена е песната „Нека биде запишано“ од Иван Антоновски

Тони Димков
Лауреат на четвртиот меѓународен конкурс за поезија „Антево слово“, распишан од Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ во соработка со Здружението за развој на култура...
Вести Македонија

Дополнителен јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори

Слободен печат
 Државниот завод за статистика објави дополнителен јавен конкурс за ангажирање лица кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија...
Културен печат

Роман на годината: Девет дела го минаа вториот круг за престижната награда

Тони Димков
Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2020 година, во состав Оливера Николова (минатогодишна лауреатка и претседателка на Комисијата), Зоран Анчевски, Калина Малеска, Живко Грозданоски...
Вести Македонија Слајдер

Паушали за пописот: За попишувач – 4.000 денари, за инструктор – 5.000, за попишано лице – 20 денари, за стан – 30, за домаќинство – 50

Слободен печат
Пријавувањето на јавниот Конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за претстојниот попис на населението, на домаќинствата и на становите до овој момент...
Вести Македонија Слајдер

Објавен конкурс за попишувачи и реонски инструктори за Пописот 2021

Слободен печат
 Државниот завод за статистика денеска објави конкурс за пријавување на кандидати за реонски попишувачи и реонски инструктори кои во периодот од 1 до 21 април...
Културен печат

Фондација „Небрегово“: Објавени се два конкурса за текстови посветени на Блаже Конески

Тони Димков
Владата на Република Северна Македонија ја усвои Националната програма „2021 – Година во чест на Блаже Конески“, која е дел и од календарот на важни...
Културен печат

Награда „Лифт“: Стрипот „Назад во 2019-та“ на Евгенија Трајковска е најдобар во 2020-та

Тони Димков
Првата награда на третиот годишен конкурс за стрип „Лифт“ за 2020 година на издавачката куќа „Темплум“ ја доби авторката Евгенија Трајковска со стрипот „Назад во...
Културен печат

Фестивал на краток филм: Во тек е конкурсот за „Филмај 2021“

Тони Димков
Фото-кино клубот „Козјак“ од Куманово извести дека од 14 декември 2020 е отворен конкурсот за Третиот меѓународен фестивал на краток филм „Филмај 2021“ и дека...