Мостарска мистеријата: Чие е телото најдено пред 10 години?

И покрај досега направените големи напори, не се знае ништо за овој човек. Не се знае дали бил убиен или повреден на некој друг начин.

Обвинителството во БиХ и полицијата веќе една деценија ја истражуваат причината за смртта на мистериозниот маж чие тело е пронајдено во мај 2011 година. Телото го пронашле рибари на брегот на реката Неретва јужно од Мостар.

Иако веднаш по пронаоѓањето на телото, обдукцијата ја изврши др. Хамза Жујо, тој не можел да даде коментир за настанувањето на смртта, со оглед на тоа што телото било пронајден во фаза на распаѓање.

И покрај досега направените големи напори, не се знае ништо за овој човек. Не се знае дали бил убиен или повреден на некој друг начин.

Видео на денот