Каролина Аврамовска ни препорачува: Израдувајте ги најблиските со превкусна торта со кокос
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
За фил:
- 1 литар млеко
- 7 лажици шеќер
- 7 лажици гриз
- 200 грама кокосови трошки
За основа:
- 2 јајца
- 200 грама брашно
- 100 грама шеќер
- 100 мл. зејтин
- 200 мл. млеко
- 2 лажици какао
- 1 пециво
ПОДГОТОВКА:
Соединетете ги сите состојки за филот, измешајте добро, а потоа сварете ги. Смесата треба да изгледа како крем. Неколку минути пред да го тргнете филот од рингла, додајте ги и кокосовите трошки.
Потоа, се матат јајцата со шеќерот, па се додаваат останатите состојки за основата.
Во калап за торта се става половина од смесата. Се пече на 180° степени, околу 5 минути.
Откако ќе го извадите, ставете го филот над основата, а над него и другиот дел од смесата за основата.
Вратете во рерна и печете уште 20 до 25минути на 180°
Откако ќе се испече, оставете да се олади, а потоа наросете со кокос и уживајте во сочниот вкус.
НА ЗДРАВЈЕ!
За повеќе вакви рецепти, заследете ја ОВАА ФЕЈСБУК ГРУПА и ОВОЈ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ.