Кајакарите на Арка-Борец Велес најуспешни на натпреварот во Босна и Херцеговина

Првопласирани беа Апостолов, Лазаров и Златаров/Завидовичи, Босна и Херцеговина/19 септември 2021/Фото: facebook.com/arkaborec

Македонскиот кајак Кану Клуб Арка-Борец Велес продолжува со учеството на натпреварите со нови големи успеси.

Изминатиот викенд клубот беше поканет од страна К.К.К Младост од Завидовичи (Босна и Херцеговина) на кој Кану Клуб Арка-Борец го освои првото место за најуспешен клуб.

Ова признание е благодарение на членовите на велешкиот тим кои настапија и ги постигнаа следниве резултати:

Млади пионери
1.место Андреј Апостолов

Пионери

5.место Баже Гугинов
6.место Филип Димитријевски

Кадети
1.место Кристијан Лазаров

Сениори
1.место Александар Златаров
2.место Енис Небиовски
3.место Љубомир Спасиќ

– Благодарност до претседателот Мирсад Чехиќ за топлиот пречек и срдечноста. Честитки и до останатите клубови и натпреварувачи па се надеваме дека за кратко ќе се видиме кај нас на натпревар – информираа од Кану Клуб Арка-Борец Велес.
Видео на денот