Интимни фото-белешки на Драган Тодоровски за северот на Европа

Изложбата на фотографии „Фото-белешки од Норвешка“ на Драган Тодоровски на 15 октомври ќе биде отворена во изложбениот салон на НУЦК „Трајко Прокопиев“ во Куманово. Следниот викенд авторот ќе одржи и фото-работилница со дискусија за изложбата.

Драган Тодоровски е врвен фотограф со дарба и дипломат од кариера, констатира амбасадорот Пајо Авировиќ, со додавка дека тој е и патник-намерник, кој низ објективот на својот апарат на луѓето од една малечка земја на југот им ги приближува огромните простори, луѓето и природата од далечниот север на Европа.

(Текстот и фотографиите се објавени во „Културен печат“ број 52, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 10-12 октомври 2020)

Поврзани вести

Скопски џез-фестивал: Музиката од Скопје стигна до околу 50.000 гледачи во Европа и во светот

Тони Димков

Втора книга: „Паралел“ од Верица Ацеска

Тони Димков

Мегароман: „Сфинга на гневот“ од Жарко Кујунџиски

Тони Димков

Нов роман: „Фантомско стапало“ од Блаже Миневски

Тони Димков

Кинотека: Врачени се наградите „Златен објектив“

Тони Димков

Монографија: Развојот на ИФФК „Браќа Манаки“ е прикажан во хронолошки рамки

Тони Димков

Остави Коментар