ФОТО | Првиот есенски снег го обели Пелистер

Падна првиот снег на Пелистер, каде што температурите достигнаа и до 3 степени под нулата / Фото: Бабам Битола

Ниските температури во Македонија, коишто деновиве се и минусни на повисоките места, го донесоа првиот есенски снег за оваа година.

Како што објави порталот Бабам Битола, падна првиот снег на највисокиот врв на Баба Планина – Пелистер, каде што температурите достигнаа и до 3 степени под нулата.

Се очекува ваквите температури во земјава да се задржат и во наредниот период.

Фото: Бабам Битола

 

Видео на денот