ФОТО | „Дали е сè во ред дома?“: Креативен татко одговара со комични фотографии

кени деус
Фото: Instagram

Секој родител додека е на работа или е излезен надвор од домот знае колку „олеснува“ кога партнерот ќе ви одговори на прашањето „Дали е сè во ред дома?“.

Белгијците Кени Деус и неговата девојка и мајка на неговите ќерки, отсекогаш имале малку хумористичен пристап и кон нивната врска и кон родителството воопшто.

Секогаш кога е дома со неговите две ќерки, а неговата девојка која е отсутна, постојано му испраќала порака на својот партнер за да провери дали е сè во ред.

Така, креативниот татко смислил една брилијантна идеја. Тој започнал да си „игра“ во фотошоп и да ѝ одговара на својата партнерка со фотографии. На фотографиите најчесто се тој и неговите ќерки во најразлични, опасни, авантуристички и комични ситуации.

Со текот на времето, Кени започнал да ги објавува фотографиите на социјалната мрежа „Инстаграм“ и веќе има над 280.000 следбеници кои со нетрпение ги очекуваат неговите нови ремек-дела.

„Потребно е многу време за да се направат повеќето фотографии. Сакам да изгледаат што е можно пореалистично. Тоа значи дека треба да одиме на одредено место и да користиме вистински предмети. Понекогаш морам да ја сменам позадината или да додадам некој предмет, но резултатот изгледа лажен“, открил Кени за „Bored Panda“.

Тој тврди дека најлесно му е да ги уредува фотографиите што може да ги направи дома.

„Но, и тоа е предизвик затоа што моите ќерки се премногу мали за да го разберат концептот. Тие се секогаш разиграни, па понекогаш не сакаат да соработуваат“, додава тој.

Видео на денот