Арсовска се сретна со синдикални претставници од ЈСП

Средба на градоначалничката Арсовска со синдикалци од ЈСП / 15 ноември 2021 / фото: Данела Арсовска/Фејсбук

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска се сретна со претставници на трите репрезентативни синдикати на вработените во Јавното сообраќајно претпријатие на Скопје – ЈСП.

На средбата, како што информираат од прес-службата на Град Скопје, е разговарано за проблемите со кои што секојдневно се соочуваат вработените во јавното претпријатие и за нивно итно решавање, како што е недостигот на квалитетни возачи, одржување на работилницата и проблеми поврзани со другите сектори.

Исто така, на средбата станало збор и за конкретни преговори за правата на вработените, правилна распределба на платите, нови редовни вработувања, како и за потпишување нов Колективен договор.

Видео на денот