Претседателот на СДСМ, Зоран Заев по завршувањето на седницата на ЦО на СДСМ рече дека ветеното го исполниле.

– Целиот фокус ќе биде на подобрување на животот на граѓаните. Тргнавме од своите редови за подобрување, народот тоа ќе го цени. Пораката ја примивме и сите сили ќе ги насочиме кон подобрување на животот на граѓаните. Следуваат промени во извршната власт  – рече Заев.