Уапсениот учител по фоклор сексуално ја нападнал ќерката на најдобриот пријател

Фото: МИА

Д.Н. (58) од Оштружница (Србија), учител по фолклор е уапсен под сомнение дека допирал 12-годишно девојче. На учителот му е одреден едномесечен притвор.

Тој бил школски другар со таткото на девојчето. Некои од соседи тврделе дека наставникот бил добар човек, а некои пак изјавиле дека го „знаеле“ како педофил.

Таткото на девојчето починал пред 10 години. Во тоа време детето имало само две години, а учителот знаел дека самохраната мајка се грижеше за девојчето.

По апсењето, демолиран е автомобилот на уапсениот учител кој бил паркиран пред неговата куќа.

Видео на денот