25.8 C
Скопје

Tag : злате лозановски

Ви Препорачуваме Слободен удар

Гласот за Левица е глас за СДСМ!?

Злате Лозановски
Во минута до дванаесет, како за инат на тие кои викаат дека не се случува ништо на политичката сцена стигна најава: ќе се формира партија...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Ноќ над Европа

Злате Лозановски
Како вчера да беше кога можевме – или, поточно, кога сакавме – слободно и радосно да го славиме 9 Мај како двоен празник: Ден на...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Вчера се виде дека веќе утре може да „биде“ 27 април

Злате Лозановски
Главната порака што беше испратена написмено – ама затоа беше демонстрирана јавно, и со слика и со тон – од вчерашниот протест пред Владата и...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Пеколот, тоа сме ние

Злате Лозановски
Тешко е да се процени кога човек побрзо ја губи надежта во државата, дали кога надлежните не прават ништо или кога ќе решат да прават...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Паметните ќе попуш(т)ат

Злате Лозановски
Како и другите луѓе, и политичарите веруваат дека негде, некаде постои некој спасител, кој сам чека да го поправи тоа што тие го расипале. Не...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Зошто да им веруваме на Заев и на Мицкоски?

Злате Лозановски
Во Клубот на пратениците денеска ќе се сретнат двајца на кои им се гади и да се разминат; ќе се видат двајца кои цело време...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Квас за спас

Злате Лозановски
Предлогот на премиерот Зоран Заев да се формира влада за национален спас во која би влегла и опозициската ВМРО-ДПМНЕ, без лидерот Христијан Мицкоски, одекна како...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Продавање чуда за бубрези

Злате Лозановски
Граѓаните треба да ја бранат државата и нејзините институции – и од тие што владеат и од тие што претендираат да дојдат на власт. Накратко,...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Иванов го дотепа „крвавиот четврток“

Злате Лозановски
Поранешниот шеф на ПЈРМ Ѓорге Иванов – во четвртокот – се појави во Кривичниот суд во Скопје. Викнат како сведок на одбраната во рочиште за...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Собранието станува „Јавна соба“

Злате Лозановски
Не е исклучено „случајот Собрание“ да заврши како скандалот „Јавна соба“. Еве, и научните факти ја потврдуваат закономерноста на процесот на распаѓање. На  културното ниво...