• земјата

Уапсениот белоруски новинар во снимена изјава вели дека нема корист од протестите во земјата

Белорускиот новинар Роман Проташевич, кој беше уапсен во мај откако авионот на „Рајанер” со кој леташе за Вилнус принудно беше приземјен во Минск, во снимен видео материјал вели дека нема корист од повикувањето на протести. Тој ова го кажува за време на испрашувањето што е емитувано на државната телевизија Британските медиуми пренесуваат дека Поташевич, во …

Уапсениот белоруски новинар во снимена изјава вели дека нема корист од протестите во земјата Read More »