• засекогаш

Зошто принцот Филип засекогаш остана принц, а Кејт Мидлтон ќе стане кралица?

Принцот Филип кој почина денес на 99 годишна возраст со кралицата Елизабета бил во брак 73 години. Филип е роден како принц од Грција и Данска, а со кралицата се венчал кога таа имала 20 години и ја носела титулата принцеза која ќе го наследи британскиот трон. Пет години по нивната венчавка починал кралот Џорџ …

Зошто принцот Филип засекогаш остана принц, а Кејт Мидлтон ќе стане кралица? Read More »