Tag : заробеништво

Вести Свет

Заробен заменик лидерот на Исламска држава

Слободен печат
Во Ирак е заробен Шакер Саба ал-Бадри, попознат како Ибн Халдун, братучед и воедно заменикот на Абу Бакр ал-Багдади, лидерот на терористичката Исламска држава, кој...
Вести Свет

По 13 години од бегство од подрум каде со години била ЗАРОБЕНА, Наташа Кампуш повторно доживува ХОРОР

Слободен печат
По осум години минати во заробеништво, Австријката Наташа Кампуш во 2016 година успеала да побегне од скриена просторија во подрум, каде заробена ја чувал маж...