• замрзнување

Владата на Џонсон ја замрзнува претплатата за Би-Би-Си

Владата на конзервативниот премиер Борис Џонсон денеска објави дека ќе го замрзне финансирањето на медиумската корпорација Би-Би-Си на две години и ќе почне дебата за тоа дали претплатата за британскиот јавен сервис треба да продолжи, пренесува Ројтерс. Министерката за култура на Џонсон, Надин Дорис, изјави денеска во парламентот дека Би-Би-Си, треба да стане поедноставна, поштедлива …

Владата на Џонсон ја замрзнува претплатата за Би-Би-Си Read More »