• забраната

50 прекршувања на забраната за движење

Од 20.00 часот (24.04.2021) до 5 часот (25.04.2021) констатирано е дека 50 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (24/25.04.2021), пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 678 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките …

50 прекршувања на забраната за движење Read More »