• волонтери

„Водата уништи сè, но не и проклетиот вирус”, поставени пунктови за вакцини во разурнатите региони од поплавите во Германија

Волонтери од Црвениот крст и службите за итни случаи во Германија денес поставија подвижни тоалети и распоредија комбиња за вакцинација во разурнатите региони од поплавите, обидувајќи се да спречат појава на итна здравствена состојба. Во катастрофалните поплави минатата недела загинаа повеќе од 160 луѓе и беа уништени села во ридскиот кварт Арваилер, оставајќи илјадници во …

„Водата уништи сè, но не и проклетиот вирус”, поставени пунктови за вакцини во разурнатите региони од поплавите во Германија Read More »