• војна

Папата Франциск вели дека ОН немаат моќ да стават крај на војната во Украина

Папата Франциск изјави дека Обединетите нации немаат моќ за да стават крај на војната во Украина. Во интервју на шпански за аргентинската национална новинска агенција Телам, Франциск рече дека уставот на ОН „не ѝ дава на организацијата таква моќ“. Папата рече дека иако ОН може да помогнат да се спречат војните, тие „немаат моќ да …

Папата Франциск вели дека ОН немаат моќ да стават крај на војната во Украина Read More »