• војна во Украина

Медведев: Британските војници кои ги обучуваат украинските трупи можат да бидат наша легитимна цел

Поранешниот руски претседател Дмитриј Медведев предложи денеска дека британските војници кои ги обучуваат украинските војници во Украина би можеле да бидат легитимни воени цели на руските сили, како и германските фабрики кои произведуваат ракети Таурус доколку го снабдуваат Киев. „Ова ќе ги претвори нивните инструктори во легитимна цел на нашите вооружени сили, добро знаејќи дека …

Медведев: Британските војници кои ги обучуваат украинските трупи можат да бидат наша легитимна цел Read More »