• водителка

Стравува за својот живот: Храбрата новинарка која го интервјуираше талибанскиот лидер, побегна од Авганистан

На почетокот на август, кога талибанците и официјално ја презедоа контролата над Авганистан, водителката Бенешта Арганд (24) влезе во историјата на Авганистан како првата водителка која во живо на телевизијата Толо, интервјуираше талибанец. Тој разговор го шокираше светот. Taliban üyesiyle yayın yapan gazeteci Beheshta Arghand, yayın yaptıktan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuştu. Bir yayın …

Стравува за својот живот: Храбрата новинарка која го интервјуираше талибанскиот лидер, побегна од Авганистан Read More »