• вакцинирани

Законот за задолжителна вакцинација на возрасни помина во австрискиот парламент

Горниот дом на австрискиот парламент усвои закон со кој вакцините против коронавирус ќе бидат задолжителни за возрасни, што е прв таков чекор во Европската унија. Околу 69 отсто од населението во Австрија е целосно вакцинирано, што е една од најниските стапки во Западна Европа. Со овој потег, новата влада остана на одлуката што ја објави …

Законот за задолжителна вакцинација на возрасни помина во австрискиот парламент Read More »