• уругвај

Америка му воведе санкции на поранешниот парагвајски претседател Орасио Картес

Американското Министерство за финансии денеска воведе санкции против поранешниот претседател на Парагвај, Орасио Картес, и актуелниот потпретседател Уго Веласкез поради „широко распространета корупција што ги поткопува демократските институции“. Санкциите се воведени за четири ентитети во сопственост или управувани од Картес, кој е обвинет за коруптивни активности пред, за време и по неговиот мандат како претседател. …

Америка му воведе санкции на поранешниот парагвајски претседател Орасио Картес Read More »