• уметник

Македонскиот уметник Ѓоко Ризов се претстави во Њујорк и во Амстердам

Уметникот Ѓоко Ризов речиси половина година живее и твори во Амстердам, Холандија, каде што во 2017 година на холандската публика ѝ се претстави со самостојна изложба. Инаку, Ризов до мај 2021 година работеше во Единицата за економски и компјутерски криминал при МВР, а по напуштањето на службата продолжува активно да се занимава со уметност. На …

Македонскиот уметник Ѓоко Ризов се претстави во Њујорк и во Амстердам Read More »