• учебници

МОН: Се печатат учебници со Брајово писмо за учениците со оштетен вид

Министерството за образование и наука првпат печати учебници со Брајово писмо за учениците со оштетен вид. Со помош на овие материјали за учење се обезбедува еднаков пристап во наставата за секој ученик. Од Министерството денеска информираа дека еден дел од материјалите се готови. Се печатат на специјален печатач во ДУРДМОВ „Димитар Влахов” во Скопје. – …

МОН: Се печатат учебници со Брајово писмо за учениците со оштетен вид Read More »