• трупи

Бајден: Повлекувањето на американските трупи од Авганистан ќе заврши на 31 август

Повлекувањето на американските трупи од Авганистан ќе заврши на 31 август, изјави американскиот претседател Џо Бајден. Тој рече дека САД ги постигнале своите цели во Авганистан во справувањето со терористичката закана. Американскиот претседател изрази уверување дека авганистанската влада е во состојба да остане на власт и од авганистанскиот народ зависи како ќе ја водат својата …

Бајден: Повлекувањето на американските трупи од Авганистан ќе заврши на 31 август Read More »