• точак

Велосипедистите ќе ја добијат првата секундарна улица со велосипедски ленти

Улицата Орце Николов во Општина Центар ќе биде првата општинска улица, односно улица од т.н. секундарна мрежа на територија на Град Скопје, која ќе добие велосипедско решение, откако ќе заврши нејзината реконструкција што почна деновиве. Потребата од интензивирање на изградбата на нови велосипедски патеки во должина на улиците и булеварите во главниот град од година …

Велосипедистите ќе ја добијат првата секундарна улица со велосипедски ленти Read More »