• терапија

Моноклоналната „коктел терапија“ за ковид-19 дава добри резултати, околу половина е веќе потрошена

Терапијата со моноклонални антитела дава добар ефект кај пациенти заболени од Ковид со тешки хронични заболувања, а од околу 600 пациенти кои ја примиле, починале само неколкумина, објави ТВ24. Инфектолозите велат дека коктел-терапијата со антитела, која ја блокира инфекцијата, делува добро кај пациентите, иако нема прецизна анализа за нејзиното дејство. Терапијата се дава еднократно, во …

Моноклоналната „коктел терапија“ за ковид-19 дава добри резултати, околу половина е веќе потрошена Read More »