Секоја нова изведба открива нови чувства кај танчарката и кореограф Ивана Балабанова

Македонската танчарка и кореограф Ивана Балабанова изминатиов период имаше интензивно претставување на два свои перформанси надвор од државата. Младата Балабанова е уметнички директор на Културниот центар „Битрикс“, а во изминатиов период се посвети и на сопствениот перформативен развој. Извесен период престојуваше на Конзерваториумот во Каљари, Италија, каде оствари соработка со Алесандро Ола, а потоа два …

Секоја нова изведба открива нови чувства кај танчарката и кореограф Ивана Балабанова Read More »