• судии

Босанските обвинители побараа отворање на случај  за кривична одговорност  против Додик

Обвинителството на Босна и Херцеговина побара отварање итен случај против членот на Претседателството на БиХ, Милорад Додик, заради загрозување на територијалниот интегритет и загорзување на највисоките државни институции. Ал џезира јавува дека ова го потврдиле неколку обвинители но дека сега се чека официјално околу подигањето на обвинението да се произнесе и главниот државен обвинител Гордана …

Босанските обвинители побараа отворање на случај  за кривична одговорност  против Додик Read More »