• стратегија

Новата шведска реформска стратегија за Западен Балкан и Турција отворена и за апликации од Северна Македонија

Шведската влада вчера донесе нова седумгодишна стратегија за реформска соработка помеѓу Шведска и Западен Балкан и Турција. Постојаната соработка со земјите од регионот има за цел да ги зајакне условите за демократски и инклузивен развој.  Соработката со Западен Балкан ги вклучува Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Србија и Црна Гора. Преку новата стратегија …

Новата шведска реформска стратегија за Западен Балкан и Турција отворена и за апликации од Северна Македонија Read More »