• ССМ

ССМ: Скандалозно е судското решение со кое не се отвора стечајна постапка за „Баргала“

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ), коментирајќи изјава на судијата Емил Пилатов дека засега нема стечај за АД „Баргала“ и дека ќе се чека одлука од Апелација, оценува дека ваквото решение е скандалозно и на штета на работниците. – Повеќе надлежни државни институции, меѓу кои и УЈП констатираа дека во „Баргала” АД Штип има неправилности …

ССМ: Скандалозно е судското решение со кое не се отвора стечајна постапка за „Баргала“ Read More »