• Споменик

Искршен постаментот на споменикот на Славко Јаневски

Постаментот на споменикот на истакнатиот македонски романописец и поет Славко Јаневски, поставен во Жена – паркот, е уништен. Искршена е плочата со неговото име и одлепени се и паднати двете странични плочи на постаментот. Вандали го уништиле, па сега се чека да се најде некој надлежен да го поправи. Споменикот, чиј автор е академик Томе …

Искршен постаментот на споменикот на Славко Јаневски Read More »