• словачка

Нема причина дополнително да се одложат преговорите со Скопје и Тирана, вели Корчок

Словачкиот министер за надворешни работи, Иван Корчок, бара без одлагање да започнат формално преговорите за членство меѓу ЕУ и Северна Македонија и Албанија. Шефот на словачката дипломатија, Корчок пред денешниот министерски совет за надворешни работи на ЕУ, изјави дека една од неговите главни пораки денеска ќе биде дека мора без одлагање да започнат преговорите со …

Нема причина дополнително да се одложат преговорите со Скопје и Тирана, вели Корчок Read More »