• сликарка

Изложбата со наслов „19“ од Христина Зафировска е претставена во Прилеп

Изложба со наслов „19“ од академската сликарка Христина Зафировска е поставена во ликовната галерија на НУЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Инспирацијата за делата авторката ја добила од актуелната пандемија на вирусот ковид-19. „Преку својот циклус од 19 дела на тема-ковид, на апстрактен и сликовит начин Зафировска ни го прикажува реалното и невидливото со голо око, …

Изложбата со наслов „19“ од Христина Зафировска е претставена во Прилеп Read More »