• швајцарија

Швајцарците извезуваат помалку накит, но повеќе часовници

Трговскиот биланс на Швајцарија за 2022 година покажа четвртина помал суфицит од претходната година, бидејќи увозот порасна многу посилен од извозот, покажаа денеска податоците на Федералната царинска управа. Трговскиот суфицит на Швајцарија со светот минатата година изнесуваше 43,5 милијарди швајцарски франци (47,3 милијарди долари) и беше за 25,6 отсто помал од 2021 година. Извозот реално …

Швајцарците извезуваат помалку накит, но повеќе часовници Read More »