• сезонски грип

Што е флурона и постои ли опасност од „близначка епидемија“

Флурона претставува истовремена инфекција со коронавирусот и сезонски грип. Името на овој појава потекнува од комбинацијата на зборот „корона“ и зборот „flu“, што на англиски јазик значи грип. Прв случај на флурона Првиот случај на флурона беше потврден од израелските власти во четвртокот. Тој е регистриран со родилка во болница во израелскиот град Петах Тиква. …

Што е флурона и постои ли опасност од „близначка епидемија“ Read More »