Tag : Седница

Вести Скопје

Советот на Град Скопје одржува седница на отворено, тема се економските мерки за ублажување на последиците од кризата

Слободен печат
Советот на Град Скопје денеска одржува седници на отворено, на просторот пред салата на Советот на Град Скопје, поради пандемијата со коронавирусот во државата. Како...
Вести Македонија

Владата денеска ќе одржи седница

Слободен печат
Владата денеска со почеток во 11 часот ќе одржи седница. Од владината прес- служба информираат дека за сите заклучоци што ќе бидат донесени ќе биде...
Вести Македонија Слајдер

За време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20 до 20:30 часот

Слободен печат
За време на викендите, додека трае полицискиот час, сопствениците ќе може да ги прошетаат своите миленици но, строго од 20:00 до 20:30 часот и најмногу...
Вести Македонија

Влада ќе одржи седница за вонредната состојба поради коронавирусот

Слободен печат
Владата денеска ќе одржи седница на која се очекува да бидат разгледувани мерки во врска со прогласената вонредна состојба за справување со коронавирусот. За заклучоците...
Вести Македонија

Седница на Владата денеска во 15 часот

Слободен печат
 Владата денеска во 15 часот ќе одржи седница на која се очекува да бидат разгледувани мерки во врска со прогласената вонредна состојба за справување со...
Вести Македонија

Владина седница: Укинување на увозната давачка – царинската стапка за одредени стоки, сместување на граѓаните кои ќе пристигнат на граничните премини во државни карантини

Слободен печат
Владата на Република Северна Македонија на својата 26 седница одржана на 23 март 2020 година, ги усвои записниците од седмиот и осмиот состанок на Главниот...
Вести Македонија Слајдер

Владата ќе одржи седница за нови мерки за спречување на коронавирусот

Слободен печат
Владата попладне со почеток во 17 часот ќе одржи седница. За заклучоците од седницата на Владата која заседава за одлуки и мерки поврзани со состојбата...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Во случај на итна седница на Владата, претседателот може да ја води преку телефон или интернет

Слободен печат
Во случај на итна и неодложна потреба за одржување седница на Владата, претседателот може да ја отвори и води седницата со употреба на комуникациски средства...
Вести Македонија Слајдер

Нови мерки од Владата: Забрана за собирање во група на повеќе од пет лица во паркови и на други јавни места

Слободен печат
Владата на Република Северна Македонија, на седницата одржана на 19 март 2020 година, го разгледа и го усвои Записникот од Четвртиот состанок на Главниот координативен...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Приватните болници ќе треба да направат место за заразените од коронавирус

Слободен печат
Со одлуките кои се донесени на последната владина седница, наложени се повеќе дејствија. Министерството за здравство треба да стапи во контакт со приватните клиники за...