Tag : Сара Гилберт

Вести Ви Препорачуваме Свет

Оксфордската вакцина е првата која влезе во третата фаза од испитување, дава силен имунолошки одговор со незначителни нуспојави

Слободен печат
Научничката од Британија, докторката Сара Гилберт и нејзиниот тим од Универзитетот Оксфорд, ги оставија зад себе десетината други научни тимови од светот кои се натпреваруваат...