Виц на денот: Соработка

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Олигарх и мафијаш ја договараат нивната идна соработка. Кога постигнале договор олигархот вели:
– ОК, сѐ е јасно, а со мојот син што ќе се случува?
Мафијашот:
– Ајде да провериме. Ти стави на масата 1000 евра, а јас ќе го ставам пиштолот. Викни го твојот син. Ако ништо не земе, значи ќе стане чесен човек, не дај Боже. Ако ги земе парите, значи ќе тргне по твојот пат, а ако го земе пиштолот – по мојот.
Влегува синот на богаташот, ги става во едниот џеб парите, во другиот пиштолот и излегува… Олигархот и мафијашот се погледуваат:
– Хм… и полицаец не е лошо…

Видео на денот