Tag : самодоверба

Забава Магазин

20 работи кои го подобруваат расположението и ја подигнуваат самодовербата кај жените

Слободен печат
Според студијата, иако на егото на жената делуваат различни материјални работи, самодовербата обично ја прават оние работи кои не нè чинат ништо, како што се...
Жена Магазин

9 –те работи кои ги прават жените со висока самопочит

Слободен печат
Прочитајте ги 9-те работи кои луѓето со висока самопочит ги прават поинакви во своите односи: Жената со самодоверба не анализира дали му се допаѓа на...
Магазин Семејство

Како и кога се раѓа самодовербата?

Слободен печат
Самодовербата на детето се раѓа уште во матката на мајката. Според најновите британски истражувања, секое дете си ја „одбира“ својата мајка по сигнален пат од...
Жена Магазин

ПМС: Имаме ли самодоверба и зошто ни е толку потребна?

Јасмина Кантарџиева Димков
Дали (по)некогаш сте си префрлиле самите себеси дека „сте заникаде“ и дека не можете да им одговорите на предизвиците, а тука се пред вас, како...
Еспресо Жена Магазин Секс

Научно докажано: Овие особини се најпривлечни за мажите!

Слободен Печат
Мажите повеќе од физичкиот изглед ги зашеметуваат само одредени особини и навики на жените. Позитивен став, шарм и ведрина се нешто што мажите прво ќе...
Еспресо Секс

ВИ ОТКРИВАМЕ ТАЈНА: Како да ја победите срамежливоста за време на се*с?

Слободен печат
Ваквата несигурност се појавува најчесто на почетокот на нова врска, кога уште не се познавате доволно добро со партнерот....