28.8 C
Скопје

Tag : романи

Живот Магазин Магазин слајдер Ретро

Најпознатите светски романи напишани за приближно еден месец

Слободен печат
Ви изгледа прекратко да напишете роман за само триесет дена. Но, тоа не е невозможно… Овие десет писатели ги напишаа нивните најпознати дела за околу...
Вести Култура Слајдер

Саздов: Најмногу се читаат македонските писатели, но немаме доволно трилери и мемоари

Слободен печат
Локалните приказни се секогаш поинтересни за читателската публика, вели Бојан Саздов, директор на издавачкиот центар “Три“ и претседател на Асоцијација на македонските издавачи. -На листата...
Вести Култура

Ноќ на литературата во Софија

Слободен печат
Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, на Осмата европска ноќ на литературата – 2019, што ќе се одржи на 15 мај, од 18...