• резолуција

Советот за безбедност изгласа резолуција за Авганистан

Советот за безбедност на Обединетите нации вечерва усвои резолуција со која се бара „брзо и безбедно отворање“ на меѓународниот аеродром Хамид Карзаи во Кабул по повлекувањето на Соединетите држави од Авганистан. Советот за безбедност на ОН усвои резолуција доставена до Советот на САД, Франција и Обединетото Кралство, со која се бара Авганистанците и сите странци …

Советот за безбедност изгласа резолуција за Авганистан Read More »