• респиратори

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Потресна репортажа од ковид болница во Сплит

ХРТ објави вознемирувачка репортажа од одделот за ковид-19 во една од сплитските болници. Не сум загрижен што ќе се случи за три недели. Загрижен сум што ќе се случи утре. Многу од нив се спасени со респиратори. Се работи за апарат – изјави др. Божидар Дупланчиќ, анестезиолог на интензивна нега во Клиничкиот болнички центар Сплит. …

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Потресна репортажа од ковид болница во Сплит Read More »