Tag : регионална

Вести Економија

ЕБОР ќе поддржи финансирање на станбени кредити и еколошки инвестиции во згради во Северна Македонија

Слободен печат
Кредитот во износ од €2 милиони од страна на ЕБОР за Шпаркасе Банка Македонија, ќе ги поддржи инвестициите во еколошки технологии со високи перформанси, наменети за зградите...
Вести Македонија

Дебрца ја доби првата битка во борбата против изградбата на регионална депонија кај Годивје

Слободен печат
Општина Дебрца ја доби првата битка во активностите што ги спроведува против плановите за изградба на регионалната депонија за цврст отпад во атарот на селото...
Вести Економија

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

Слободен печат
Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит”, со учество на претставници...
Кошарка Спорт

Младите Баделки ќе играат во Јадранската лига

Слободен печат
ЖКК Бадел 1862, по пауза од една година, повторно се пријави за натпреварување во регионалната женска кошаркарска лига WABA, за девојчиња со возраст до 17...