• развојна банка

Развојната Банка потпиша договори со шест банки со што се вличија во кредитно-гарантната шема

Развојна банка на Република Северна Македонија потпиша договори за издавање портфолио гаранција од Гарантен фонд со шест банки со што се вклучија во кредитно-гарантната шема. Со ова, од Гарантниот фонд се ставија на располагање 15 милиони евра во гаранции кон банките и штедилниците, со цел поддршка на кредитирањето на микро, мали и средни фирми. Од …

Развојната Банка потпиша договори со шест банки со што се вличија во кредитно-гарантната шема Read More »