• разговор

Бајден и Драги разговарале за состојбата во Авганистан

Американскиот претседател Џо Бајден и италијанскиот премиер Марио Драги одржаа телефонски разговор за време на кој разговараа за ситуацијата во Авганистан. „Тие разговараа за важноста од продолжување на тесната координација меѓу нивните воени и цивилни претставници во Кабул, кои неуморно работат заедно за да обезбедат безбедна евакуација на своите граѓани и Авганистанците кои храбро ни …

Бајден и Драги разговарале за состојбата во Авганистан Read More »