• рак на простата

Ноември – месец на машкото здравје: Пуштете мустаќи и грижете се за своето здравје

Во ноември се случува една од најважните кампањи, која во последните години изврши големо влијание од општествен аспект – месецот на машко здравје промовиран и етаблиран како Мовембер. Ова движење има цел да ја подигне свеста за важноста на машкото здравје. Што е Мовембер? Станува збор за доброволна кампања, која има за цел да даде …

Ноември – месец на машкото здравје: Пуштете мустаќи и грижете се за своето здравје Read More »