• рафтови

Зејтинот во Германија на црно чини 50 евра, а се продаваат и отворени шишиња

Украинската криза предизвика невиден недостиг на сончогледово масло. Засега најкритично е во Германија, каде што расте и продажбата на црниот пазар, па литар чини и до 50 евра. Се нудат и отворени шишиња, односно се продаваат 300 милилитри масло за неверојатни 15 евра. Во исто време, неколку синџири на супермаркети веќе ја ограничија продажбата на …

Зејтинот во Германија на црно чини 50 евра, а се продаваат и отворени шишиња Read More »