• радев

Бугарски европратеник се залага Бугарија да стане „претседателска република“, полна уста пофалби за Радев

Претседателот Румен Радев е последната институционална заштита пред вовлекувањето на Бугарија во војната, додека политичките партии наликуваат на купувачи во мол на црн петок, односно гледаат да се награбаат за кусо време, вели бугарскиот ервопратеник Иво Христов кој во периодот од 2017 до 2019 година беше шеф на кабинетот на Радев. Во интервју за агенцијата …

Бугарски европратеник се залага Бугарија да стане „претседателска република“, полна уста пофалби за Радев Read More »