• Птици

Птичји грип откриен кај корморан во штипско, граѓаните да внимаваат на пцовисани птици

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) попладнево ги доби резултатите од лабораториските испитувања на Ветеринарниот институт при Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје, со кои кај мостра од дива птица – корморан од Штипско, е потврдено присуство на болеста авијарна инфлуенца (птичји грип). За утврдување на поттипот на сој на вирусот, кој не е детектиран …

Птичји грип откриен кај корморан во штипско, граѓаните да внимаваат на пцовисани птици Read More »